Mit Rackhosting

Rackhosting kåret som Børsen Gazelle 2023

Af Celine Vestergaard

Børsen har kåret årets gazeller, og Rackhosting er en af dem! Vi er dermed en af de få virksomheder, der har formået at mere end fordoble vores vækst på 4 år. Vores direktør Martin Helms sætter nedenfor ord på den flotte anerkendelse og fortæller, at fremtiden byder på mere plads til at vokse, investere og tage chancer.

Her hos Rackhosting er vi utroligt stolte af, at vores hårde arbejde og store indsats har båret frugt: Vi er nemlig kåret til Børsen Gazelle 2023!

Med denne påskønnelse kommer vi på linje med nogle af Danmarks hurtigst voksende, mest innovative og succesfulde virksomheder, og vi er beærede over at modtage denne pris.

Hvad er Børsen Gazelle?

Siden 1995 har Børsen hvert år kortlagt de danske virksomheder, der har den højeste vækst. Under 1 % af virksomheder i Danmark opnår at blive Gazelle, og det kræver hårdt og målrettet arbejde.

Børsen Gazelle krav

For at blive Børsen Gazelle skal man opfylde disse seks kriterier:

Nettoomsætning/bruttoresultat

Væksten måles som udgangspunkt ud fra nettoomsætningen, men hvis denne ikke opgives i årsregnskabet, benyttes bruttoresultatet. Nettoomsætningen skal være mindst 1 mio. kr. i udgangsåret, hvor bruttoomsætningen skal være mindst 0,5 mio. kr.

Regnskabsperiode

Minimum fire regnskaber skal være offentliggjort.

Krav til virksomhedsform

Virksomheden skal være A/S eller ApS med undtagelse af pengeinstitutter, der deltager uanset virksomhedsform.

Sammenlignelighed

Tallene, der danner baggrund for udvælgelsen, skal være sammenlignelige for at sikre en retvisende vækst.

Driftsresultat

Driftsresultater må gerne være negative, men nettovæksten samlet skal være positivt i de fire pågældende regnskabsår.

Vækst

Væksten i virksomhedens nettoomsætning skal være positiv i hvert af de fire år, der måles over. Væksten skal indenfor den fireårige periode minimum være fordoblet.

 

Fra sovende virksomhed til accelererende gazelle

Vores direktør og stifter Martin Helms’ blev glad og stolt, da han fik nyheden om kåringen som Børsen Gazelle. Han ser det som en god indikator på, at det går godt; at Rackhosting opretholder en sund økonomi og gør noget rigtigt. Samtidig viser det både kunder og medarbejdere, at her hos os kan alle føle sig trygge og i gode hænder.

Rackhosting blev startet  i 1998 af Martin selv og har i mange år været en, som han selv kalder det, ”sovende” virksomhed. En god og stabil arbejdsplads, men måske lidt ensformig. Derfor forsøgte Martin for nogle år tilbage at få lidt mere fremdrift og initiativ i gang ved at stable en salgsafdeling på benene. Imidlertid var det svært at finde det rette ”fit” for alle parter.

Det ændrede sig dog for 5 år siden, da salgschef (og nu partner) Philip Hegaard blev ansat. De to klikkede og stod på samme side, i forhold til hvilken vej virksomheden skulle gå. Hurtigt lagde de sammen en klar forretningsplan med mere bredde på kundeporteføljen og en større åbenhed for markedet. De flyttede rundt på ansvarsområder, fordelte ressourcer og skabte bedre forudsætninger for medarbejderne. Rackhosting har derved gennemgået en større omstrukturering og fået en langt mere dynamisk og flad virksomhedsstruktur rent organisatorisk.

I starten var det svært for Martin at give slip på flere af sine ansvarsområder, men efterhånden fandt han glæde i at kunne fordele arbejdet:

”Det er faktisk ret sjovt. Det at lade andre løbe med bolden og se, at de kan flyve.”

Arbejdet med at ændre virksomhedens struktur er en vigtig del af Rackhosting. IT-branchen er en dynamisk og kompetativ branchesektor, hvor virksomheder i dag må være omstillingsparate, hvis de skal følge med.

 

Dedikerede medarbejdere gør forskellen

IT-branchen oplever i disse år flere barrierer, når det kommer til vækst, og dette skyldes ikke mindst manglen på kvalificerede medarbejdere*. Desværre medfører dette, at man ofte ikke kan besætte stillinger eller må sige nej til ordrer og opgaver. Alligevel har vi formået at mere end tredoble årsresultatet siden 2019.

Martin forklarer det med, at vi her hos Rackhosting fokuserer på at finde dedikerede medarbejdere, der brænder for deres arbejdsopgaver, og fastholde dem. Arbejdsglæde er vigtig for at skabe tryghed og at undgå stress. Ligeledes lægger vi et stort arbejde i at imødekomme medarbejderne i deres privatliv. Vi finder det både vigtigt og givende at skabe et familiært og trygt, men samtidig professionelt og resultatorienteret arbejdsmiljø, hvor der er ro og plads til medarbejderne.

Hos Rackhosting vil vi ikke bare vækste for vækstens skyld, men skabe en organisk og holdbar vækst, hvor fokus i høj grad er på tillid. Tillid fra vores kunder, så de kan være trygge i, at vi altid har kompetente folk til at løse deres udfordringer. Tillid til og fra medarbejderne, så vi skaber en virksomhed, der er givende for alle parter. Og ikke mindst tillid mellem os og vores leverandører, så vi finder de bedste, mest innovative og opdaterede løsninger for vores kunder.

”Stort set alle vores konkurrenter er større end os, men de kunder, der ikke passer ind hos de store, de passer ind hos os. De mærker, at der er let tilgang til den hjælp, de har brug for. Alle i virksomheden kender dem og deres løsninger.” - Martin Helms

Kåringen som Børsen Gazelle skyldes ifølge Martin derfor ikke mindst Rackhostings medarbejdere. Han retter en varm tak til alle ansatte og ser frem til, at dette kvalitetsstempel giver mulighed for mere plads til at vokse og investere i vores fælles virksomhed.

Tak til kunder og samarbejdspartnere!

Hos Rackhosting er vi ekstremt glade og stolte over denne anerkendelse. Uden vores loyale og tilfredse kunder samt vores samarbejdspartnere ville denne Børsen Gazelle ikke have været mulig. Vi sætter stor pris på hver og en af jer og ser frem til at fortsætte vores succesfulde rejse sammen.

 

Hvis du er interesseret i at blive en del af vores succes, opfordrer vi dig til at følge vores side på LinkedIn, hvor vi løbende annoncerer ledige stillinger indenfor IT-support, teknisk drift og salg/marketing.

 

Hvis du vil vide mere om vores løsninger og services, er du meget velkommen til at kontakte os i chatten eller på 70 22 33 04

Postet i:
Ring for en uforpligtende snak

Tlf 70 22 33 04

info@rackhosting.com

Rackhosting ApS, CVR 15777176
Spotorno Allé 12, 2 th, 2630 Taastrup

Copyright © 2000-2023 Rackhosting ApS. Alle rettigheder er forbeholdt. 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram