Mit Rackhosting

EU dom i Schrems II sagen - potentielt store konsekvenser for hosting markedet

En ny EU dom i den såkaldte ”Schrems II” sag slår fast, at det er problematisk at have persondata placeret i amerikanske selskaber, da det hurtigt bliver i strid med GDPR.

Den nye afgørelse i "Schrems II" sagen underkendte Privacy Shield, så USA er nu ligestillede med alle andre usikrede tredjelande. Der findes veje til at få overført lovligt, men det er besværligt og kræver tunge analyser for at være sikker på at man opfylder kravene - herunder kravene om yderligere foranstaltninger. Vil du have din kompleksitet ned, så brug en dansk udbyder. Det er der langt færre omkostninger ved.

For at kunne besvare/informere vores kunder, nuværende og potentielle og øvrige interessenter bedst muligt vedr. Schrems II afgørelsen, har vi allieret os med certificeret IT-advokat Henrik Mansfeldt Witt fra Aumento Advokatfirma, som her giver et par bud på mulige konsekvenser af afgørelsen.

"Den umiddelbare og mest centrale konsekvens ved dommen er at det bliver mere kompliceret at overholde regler for overførsel at data til f.eks. USA. Dommen beskriver meget klart at USA ikke kan betragtes som et sikkert land. Derfor skal man jf. dommen lave nogle yderligere foranstaltninger for at overholde EU lovgivningen. Der findes endnu ikke nogen vejledning om hvad disse yderligere foranstaltninger kan være.  

Hertil kommer hele problemstilling med at få en databehandleraftale, som opfylder kravene. Man ser hurtigt, når man sammenligner datatilsynets godkendte skabelon, med det aftalegrundlag der tilbydes fra f.eks. amerikanske udbydere, at der er et stykke vej før de matcher kravene.  Så selvom det kan virke som en god pris at vælge en amerikansk udbyder, så bør man vurdere om man kan spare både økonomi, besvær og usikkerhed ved at trække sine data til Danmark, fremfor at vælge en amerikansk udbyder, som kan vise sig at indeholde flere ukendte faldgruber og skjulte omkostninger i fremtiden. 

Tilsyn er også lettere at føre i Danmark og det kan måske også være med til at styrke tilliden til en given løsning. Særligt i disse tider vil det alt andet lige være lettere at tage til Taastrup end til en hvilken som helst anden lokation uden for landet eller EU."

Ønsker du at en uddybning, har vi aftalt med Henrik at du kan kontakte ham på telefon +45 20 65 14 13

Rackhosting er et rent dansk hostingselskab, med servere placeret i Danmark. Vi bruger datatilsynet databehandleraftale og har kun meget få underdatabehandlere, herunder Microsoft. Vi hjælper virksomheder med sikker opbevaring af data i ”GDPR sikker havn” her i Danmark. Hvis du har servere eller data placeret hos et amerikansk selskab, og er utryg ved alle de dønninger og den usikkerhed, der ustandseligt tilstøder amerikanske selskaber, tager vi gerne en snak med dig om behov og løsninger.

Læs dommen i sin helhed på dansk her

Postet i:
Ring for en uforpligtende snak

Tlf 70 22 33 04

info@rackhosting.com

Rackhosting ApS, CVR 15777176
Spotorno Allé 12, 2 th, 2630 Taastrup

Copyright © 2000-2023 Rackhosting ApS. Alle rettigheder er forbeholdt. 

cross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram